Menüpontok

GYIK

Komondi Péter, +36 70 265 4323

Milyen szempontokat tartsunk szem előtt az automata kávégép vásárlása esetén?
A legtöbb esetben érvényes, hogy a kávégép vásárlása előtt annak a felhasználását kell alapul venni, mivel nem mindegy, hogy otthoni-, irodai-, vagy vendéglátós használatra kell-e. Az egyes igénybevétel  fokozatai, illetve az elvárt funkciók természetesen minden esetben más kávégép típust követelnek. Ha hosszú időn át, gond nélkül akarja használni kávégépét, akkor ezeket kell eldöntenie. Végül, de nem utolsósorban az esztétikum is döntő, hiszen a kávégép környezete is meghatározhatja annak milyenségét. 

Mit kell tenni ahhoz, hogy a kávé finom legyen?
A legfontosabb szempont - ha a cél az ízletes kávé - a vásárolt szemes kávé minősége. Tudnia kell, hogy a silány minőségű, olcsóbb kávéból a professzionális kávégépek sem tudnak aromás, krémes, forró, fekete italt varázsolni. Hiába a legdrágább kávé, ha a kávégép nem tudja azt megfelelő módon megőrölni, nincs helyesen beállítva az őrlési finomság, vagy az őrlemény mennyisége. Hiába a jó kávé és a kiváló kávégép, egy rossz beállítás által vizes, élvezhetetlen kávét kap. Ha minderre ügyel, akkor viszont a siker, avagy az aromás kávé sem fog elmaradni! Mi segítünk ebben. 

Hogyan kell helyesen tisztítani a kávégépet?

A karbantartási műveletek elvégzése a kávégép helyes működése érdekében elengedhetetlen. Amire ügyelni kell, hogy naponta, legfeljebb kétnaponta szükséges az általános tisztítás elvégzése, mely a csepptálcára és zacctartóra is vonatkozik. Hetente legalább egyszer fontos, hogy a kivehető központi egységet is megtisztítsuk. Bő vízzel folyassuk át a „garatot”. Leszáradás után helyezze vissza a gépbe és indulhat a kávéfőzés.

Fontos, hogy a vízlőtelenítést sem szabad elhanyagolni.  Melynek idejét a vízkőtelenítő programmal ellátott kávégépek jelzik, ám nagyjából kéthavonta szükséges a manuális vízkőtelenítést is elvégezni. Mint tudjuk hazánkban nagyon kemény a víz.

Ha segítségre van szüksége, vagy kérdései vannak a tisztítással, karbantartással kapcsolatban, keressen.

Miért olyan fontos a vízkőtelenítés, milyen következményekkel jár?
Átlagos otthoni használat során két havonta érdemes vizkőteleníteni a kávégépet. Hazánkban szinte mindenütt kemény a víz, ennek hatásait talán már Ön is észlelte. Nos, ha elhanyagolja a vízkőtelenítést, akkor az komoly duguláshoz kialakulásához vezethet. Igazán egyszerű műveletről van szó, mely, ha elmarad mégis sok problémát okozhat, így érdemes ügyelni rá, hogy növelni tudja kávégépe élettartamát!