Menüpontok

Kávéfőző gépek

Komondi Péter, +36 70 265 4323

Az csak természetes, hogy ha úgy döntött itt az ideje beszerezni a tökéletes kávéfőzőt, de nem ért hozzájuk úgy, mint a szakemberek, akkor kell egy kis eligazítás a kávéfőzők világában. Ha mellettünk dönt, akkor tudásunkkal és tapasztalatunkkal segítünk kiválasztani az igényei számára leginkább megfelelő kávéfőzőt. Kérjen bátran ajánlatot, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

Egy illatozó, forró csésze fekete kávé elkészítése természetesen többféle módon megoldható, de azt azonnal leszögezhetjük, hogy mindegyik kávéfőzési mód alapja a forró víz és persze a megfelelő finomságúra őrölt kávébab találkozása. A kávéfőzés elismert szakértői, avagy a Speciality Coffee Association of America munkatársai véleménye szerint a kávé, illetve a forró víz érintkezési időtartamának 90 százalékban a víznek 90-96 fokosnak kell lenni a tökéletes eredmény érdekében.

Amennyiben a találkozás időtartamát vesszük alapul, akkor a leggyorsabb eljárás egyértelműen az eszpresszó technológia. Hazánkban a legtöbben a különlegesen finom és krémes eszpresszó rajongói csoportjába tartoznak. A másik ugyancsak ismert kávékészítési mód a „french press”. Ezekről blogunk további cikkeiben sok más érdekességet is megtudhat.

◀ Vissza a cikkekhez