Menüpontok

Milyen gyakran távolítsuk el a vízkövet?

Komondi Péter, +36 70 265 4323

Milyen gyakran távolítsuk el a vízkövet?

Miért olyan fontos a vízkőtelenítés, milyen következményekkel jár?
Mivel hazánkban mindenhol kemény a víz, a vízkőképződés egy általános probléma a kávégépeknél is. Azonban rendszeres tisztítással elkerülhetőek a költséges javítások. Sok gép kijelzi, mikor esedékes a vízkő mentesítés elvégzése, azonban ezeknél érdemesebb gyakrabban sort keríteni erre a műveletre, hiszen a kávégépek bizonyos adagszám/vízmennyiség után jeleznek, nem tudják megállapítani a lerakódott vízkő mennyiségét.
A vízkőtelenítést mindig a készülék használati utasítása szerint kell elvégezni. Erre a célra környezetbarát és olcsó megoldás lehet a citromsav, azonban érdemes szakértővel konzultálni.
Erre a célra sokféle oldat vásárolható, melyek vízzel történő keverési aránya minden esetben szerepel a flakonon. Ezt követnünk kell, mert egy túlhigított oldattal, nem érünk el eredményt!
Nos, ha elhanyagolja a vízkőtelenítést, akkor az komoly dugulás kialakulásához vezethet. A vízcsövek mellett a kazán is ledugulhat emiatt. Igazán egyszerű műveletről van szó - mely ha elmarad - mégis sok problémát okozhat, így érdemes ügyelni rá, hogy növelni tudja kávégépe élettartamát!

◀ Vissza a cikkekhez